Skip to main content

Det är snart 20 år sedan jag såg direktförsäljning för första gången och tänkte i det här inlägget förklara varför jag inte kunnat släppa tanken på det.

Tänk dig att du får ett nyckelfärdigt system där materialet är framtaget, bolaget har anställt personal på marknad, ekonomi och kundsupport som jobbar åt dig. Distributionen sköts centralt så du inte behöver hantera några produkter. Kunden beställer direkt från hemsidan, produkter skickas direkt hem till kunden och du har full koll på allting via ett backoffice som inte kostar dig någonting. Det här konceptet får du serverat så låt oss nu titta på de mervärden som du bara kunde drömma om.

1. ENTREPRENÖRSKOLAN
Du lär dig entreprenörskap. Det är en skola i personlig utveckling, ledarskap, presentationsteknik, kommunikation, marknadsföring, försäljning och allt som har med entreprenörskap att göra som du inte lärt dig i skolan.

Du kommer ut i riktiga möten med riktiga människor utan att ta någon risk. Det är inget stort beslut att dra igång. Du ska inte skuldsätta dig. Du ska inte byta jobb, köpa hus eller gifta dig. Du ska skaffa dig en rättighet till att vara med och tjäna pengar. Det kostar ingenting, du är inte bunden till något. Du skaffar dig en rättighet. Vad du gör med den möjligheten är upp till dig. Poängen är att du får ta ett beslut och stå för någonting. Det du behöver göra är att sitta i möten för att få ut produkter på marknaden men det behöver du inte göra själv.

2. MENTORSKAPET
När du startar så har du direkt tillgång till mentorer som hjälper dig igång och lär dig grunderna. Det är världens i särklass bästa lärlingssystem där personen som lär upp dig redan bemästrat de första stegen som du nu ska lära dig. Systemet kvalitetssäkrar hela tiden processen så ingenting är oklart – allting är tydligt.

Du har fri tillgång till en hel kedja med mentorer som vill att det ska gå bra för dig. De kommer att investera tid i att hjälpa dig och kommer aldrig att fakturera dig en krona för den tiden. De finns där som ett skyddsnät oavsett vad som händer och steg för steg får du hjälp att lära dig nya saker och tids nog kliver du in i ansvar och ledarskap som du bemästrar eftersom det nu blivit en del av dig.

3. LEDARSKAPSINKOMSTEN
Du utvecklas och växer som ledare och du kommer en dag inse att du blivit den entreprenör du drömde om när du startade. Att bygga en ledarskapsinkomst skiljer sig på flera sätt jämfört med att vara anställd. Du har ingen chef utan du får själv se till att göra det du lovat dig själv att göra. Två saker ska till för att du ska utveckla en ledarskapsinkomst.

KUNDBAS
Först handlar det om att du lär dig skaffa kunder så att du kan lära andra att göra det. Över tid bygger du med ditt team en kundbas som ger en passiv inkomst på återkommande beställningar.

LEDARSKAP
Det andra som krävs är ledarskap. Här handlar det om att gå före och visa vägen, coacha och utbilda människor i systemet. Om du inte jobbar med att utveckla ditt och andras ledarskap så kommer du inte heller kunna bygga någon ledarskapsinkomst.

PASSIV INKOMST
Den passiva inkomsten många letar efter idag kommer som en konsekvens och kan säkert vara en stor del av dina totala intäkter över tid men om det inte finns ledarskap och du inte är aktiv så kommer tillväxten att avta. En organisation utan ledarskap växer inte. Växer det inte så dör det eftersom det inte går att stå still. Vi ska inte attrahera människor som letar efter passiva inkomster. Det finns ingen profession där de letar efter personer som inte vill göra jobbet.

LIVSSTIL
Du söker människor med stora ambitioner som är beredda på att jobba för att realisera dem. Du söker människor som vill ha den friheten och livsstilen att kunna jobba när som helst, vart som helst. Själv ser jag fram emot den aktiva inkomsten i uppbyggnadsfasen av en kundbas på 100.000 kunder och även om det kommer bli en bra passiv inkomst så är det resan som är intressant.

Fler och fler inser att ett tryggt och säkert jobb inte är så lockande längre med tanke på hur marknaden ser ut. De är ute efter friheten den här professionen kan ge dem. Anställning är ett ganska nytt fenomen som kom under industrialismen. I bondesamhället var de flesta egna företagare. Nu går vi ut och hjälper människor att bli entreprenörer igen.