Skip to main content

Personlig utveckling är något som har exploderat de senaste åren. Fler och fler böcker skrivs om hur du kan tro mer på dig själv. Fler och fler utbildningar dyker upp på ämnet, hur du ska tänka och vad du ska göra men utmaningen är att majoriteten aldrig kommer att agera på det. 

Jim Rohn sa: ”Det spelar ingen roll hur mycket jag promotar en bok. Det är bara 10% av er som kommer att köpa boken men den riktiga tragedin är att det bara är 10% av de som köper boken som kommer läsa den.” 

Att studera är en sak och att utvecklas en annan. Låt mig omformulera. Att studera är en sak och att göra är en annan. Personlig utveckling borde i mina ögon innebära att man utvecklas och utveckling sker (vad jag förstår) genom att göra. Världen är full av människor som vill bli lite inspirerade. Det letas genvägar. De vill ha det lätt hela tiden även om vi vet att det är motstånd vi blir starkare av, det är vad vi växer av.

De vill gärna ha passiva inkomster. (Vilket leder till att de blir inlurade i bedrägerier istället för att bygga något seriöst.) De vill gärna att allting ska bara lösa sig utan att de aktivt gör något. Det är många gånger det stora problemet, de vill ha någonting för ingenting. De vill ha muskler utan att träna.

Enklaste sättet att lyckas är att hitta något att brinna för och göra det. Du kommer bli riktigt bra på det. Handlar det om att marknadsföra någonting eller att bygga upp någonting kommer du hitta din publik. Att lära sig marknadsföring och försäljning är ju då också en del i personlig utveckling vilket de flesta inte vill erkänna. Att personlig utveckling är att lära sig försäljning – ojojoj, vi ska inte gå dit. Det blir ett annat inlägg. 

Att utbilda marknaden om någonting du lärt dig som de flesta inte lärt sig är ibland utmanande för det finns så många människor där ute som springer omkring med sina egna åsikter baserade på ”sanningar” de lärt sig av andra som heller inte vet. Lyssnar du till någon som har en stark åsikt på grund av någonting eller lyssnar du till någon som vet vad de pratar om? 

Om du har gått en mäklarutbildning men inte lyckats sälja några hus kan du vara ganska negativt inställd till mäklaryrket (för att inte se dum ut avråder du andra…) vilket kan vara helt felaktigt för du har inte gjort jobbet. Du har inte lärt dig att bli tillräckligt bra kommunikatör och kan omöjligt tala om för någon annan vad som ska till. Vill du bli youtuber krävs det ganska många tusen timmar innan du blir bra på det.

Hur många av dem som drömmer om att bli skådespelare och söker in till en utbildning lever sedan på det? Kommer till Hollywood? Blir rika?

Jag jobbar med utbildning. Jag utbildar människor. Om du är en affiliate eller jobbar med direktförsäljning behöver du investera tiden att lära dig. Du behöver vara intresserad och du behöver göra jobbet. Det finns många som är intresserade av internetmarknadsföring men aldrig kommer igång.

”Jag är intresserad av personlig utveckling – alltså gör jag.” – Patric Nilsson

De som bara är ute efter att bli inspirerade kan lyssna på Johannes Hansen om hur han är hård och tuff mot folk så känner de sig lite inspirerade till måndag morgon då klockan ringer och de ska gå till ett jobb de inte trivs på. Det är inget liv jag tänker leva. 

Jag gör det jag brinner för. Jag gör det jag ska göra. Jag utbildar människor i en kompenserad community. Jag visar människor sätt att kunna bygga någonting för de som är intresserade av personlig utveckling.