Skip to main content

Jag är evigt tacksam för allting jag har gått igenom annars skulle jag aldrig varit här eller haft de resultat jag har idag, men om jag hade litat på min egen förmåga lite tidigare så skulle jag kommit framåt snabbare. 

När jag slutade titta på alla andra det var då det lossnade för mig. Det var då jag förstod att jag redan hade allting inom mig. Fällan jag ser många gått i de senaste åren är att tro att någon annan utifrån ska lära dem allt de behöver veta. Vår verksamhet är så himla enkel. Tänk om jag hade förstått det för några år sedan. 

Det har inte att göra med att köpa kurser är dåligt men fb-annonserna till webinars och workshops skapar ett annat problem. Det handlar om attention – det handlar om vart ditt fokus ligger. Anlitar du en coach som inte gjort det du ska göra är den inte kvalificerad till att hjälpa dig.

Världen är full av externa coacher. När vi går in i nya länder är de första som dyker upp alla personal development-junkies som har gått några kurser, bestämt sig för att bli en life coach. De vill inte göra det vi gör men de vill hjälpa oss att utveckla vårt ledarskap…(?)

Externa coacher har inte gjort det du tänkt att göra. Om de har gjort det, varför gör dem det inte längre för? Jo, ”för de har bestämt sig för att hjälpa så många mer genom att inte vara bundna till ett varumärke.”

Bullshit. Antingen har det rasat för dem och bolaget försvunnit eller har de byggt till en nivå där de inte klarat att axla ett ledarskap pga konflikter i organisationen som ofta har med bristande etik/moral och/eller värdegrunder att göra.

Deras nätverk har sprungit åt var sitt håll vilket har gjort att de inte haft energi att bygga upp något på nytt, vilket i sin tur lett till att de hellre går ut och vill lära andra hur de ska bygga. 

De är duktiga. De är duktiga på att sälja in till dig att de är duktiga. De har varit stora ledare, även om det mest är de själva som kan intyga det… 

Sluta utbilda dig. 
Om du gör någonting inom direktförsäljning så har du regelbundna events med personlig och professionell utveckling, ledarskap. Allt du behöver för att gå heltid. Allting utanför innebär egentligen bara att dupliceringen blir sämre eftersom folk inte kan göra det du gör för de känner inte igen det från företagets utbildningssystem. Du kommer och implementerar något som skapar förvirring i organsationen. 

Nu kan jag säkert irritera en och annan men det bjuder jag på. Jag är fri! Jag har aldrig varit så taggad som jag är nu. Känslan jag bär med mig nu är att jag är fullständigt ostoppbar. Jag är inte längre ”bara” en ledare som leder, jag är en rekryterare på fältet. För jag har knäckt koden. Den koden är att det är så himla enkelt så det är svårt att förstå att det är sant. Du kan egentligen inte läsa dig till det du måste gå ut och göra det. 

Det är ingen coach som kan säga till dig vad du ska göra för de har inte gjort det! Har dem det skulle de inte varit coach, då skulle de fortsatt bygga! (En liten gnutta åsikt i den senaste meningen…)

Jag kommer bygga världens största direktförsäljningsorgansiation utifrån det teamet jag har idag och det är så mycket enklare än jag trott. 

Du behöver hitta den nyckeln själv. Den hemligheten precis som Think and grow rich – Tänk rätt bli framgångsrik. Nyckeln i den boken skriver Napoleon Hill att du troligen kommer du hitta under tiden. Du kanske behöver läsa hela boken, du kanske kommer på det i första kapitlet eller när du ser på omslaget! Du behöver tänka! THINK and grow rich. 

I vår profession behöver vi göra. För det spelar ingen roll hur mycket du vet om du inte gör någonting med det. Du kan inte sitta och säga att du vet hur man blir fotbollsproffs men att du vägrar slänga chipspåsen och resa dig ur soffan. 

Jag är fri. Nu kommer jag gå ut där och vara den som fokuserar 10x mer på rekrytering än vad jag någonsin har gjort. De månaderna kommer förändra allt. Jag ser redan nu att USA kommer explodera men vart kontakterna tar oss vidare därifrån återstår att se. Jag kommer fortsätta rekrytera i Sverige och globalt och väva in dessa kontaktnät i varann för maximal synnergieffekt. Om det är någon som jag pratat med som läser det här så ger det dig en liten ledtråd. Precis som den vita kaninen i Matrix. Ni som förstår, förstår. 

Varför valde jag en bild på en fåtölj som ingen sitter i? För att symbolisera att det är bättre att gå ut och göra jobbet. Jag kommer inte vara lika aktiv online framöver för nu går jag in i building mode.

Om du bestämmer dig för att agera så kommer du bli förvånad över hur mycket som händer mycket snabbare än vad du kan tro. Universum levererar.