Skip to main content

Det finns människor som sitter och skriver saker på nätet för att provocera och starta meningslösa diskussioner. De gillar att använda kraftfulla ord för att få uppmärksamhet och har ofta en dold agenda. Eftersom man sällan vet vem det är bakom tangenterna så brukar jag välja att se dem som små barn som gillar att springa in på grannens tomt för att palla äpplen.

Häll inte bensin på elden. Släpp det. Ju mer uppmärksamhet de får desto mer kraft får dem. Ungarna vill inget hellre än att grannarna ska bli arga och springa efter dem.

Så kallade internettroll eller nättroll är inte bara provokativa utan beskrivs av Wikipedia även som märkliga, irrelevanta och oseriösa. De skriver också ”att trollens beteende och metoder till exempel kan vara att låtsas ha extrema åsikter av olika slag, att använda sig av tydligt ologiska argument och/eller otrevliga diskussionstekniker, såsom härskartekniker”.

Ju räddare vi är för trollen inne i grottan och ju mer vi matar dem, desto mer växer dem. Ni förstår. Det finns inga monster under sängen.

Vad som gäller att förstå är att de ofta tjänar pengar direkt eller indirekt på att sitta och skriva negativa saker om varumärken eller personer. Det kan vara en konkurrent eller någon som är anlitad av en konkurrent som försöker komma åt marknadsandelar genom att skrämma iväg kunder från ditt bolag. Det finns faktiskt till och med duktiga strateger som skriver negativa saker om sådant som är enkelt att smutskasta för att sedan kunna klättra på Google. Det handlar om att få in fler besökare som kan hitta till deras sida och se vad för saker de faktiskt säljer, allt för att driva internettrafik.

Det kan också vara någon som har alldeles för mycket tid över och gillar att skapa drama. Har de ingenting bättre för sig på dagarna så är det uppenbarligen inte en speciellt trovärdig källa.

Det behöver inte alltid vara någon som är anonym. Det kan också vara någon i din närhet som tycker att det går lite för bra för dig. När du bestämmer dig för att satsa på någonting du inte gjort förut så finns det alltid människor runtomkring som kommer vara negativa till vad du tror på eller vad du vill göra. Oftast när de kommer efter dig så handlar det om att de egentligen mår dåligt över någonting de själva inte gjort.

Om du väljer att bli upprörd över någonting så betyder det bara att någon har lyckats få dig att tappa taget. De har tagit bort din förmåga och kapacitet att producera ett värde till världen. Det finns ingen ursäkt för det. Gå ut i världen och inspirera till en förändring.

Kom ihåg, gör du det här professionellt och fullt ut ska du få mothugg. Om du inte får det så är du antingen extremt auktoritär i din bekantskapskrets eller så spelar du inte tillräckligt högt. Du kommer inte att göra alla glada. Försöker du med det så kommer du att förlora.

Min mentor sa till mig för en tid sedan: ”Om inte 10% av de som känner till dig ogillar eller hatar det du gör så sticker du inte ut tillräckligt.” Omge dig med människor som du tycker om. Alla ska inte vara med på din resa. Var tacksam över att du inte får med dig fel reskamrater.

Den stora massan är fortfarande ganska outbildad inom ämnet direktförsäljning så det är för ett troll ganska tacksamt att fortsätta bråka om det. Brist på utbildning eller okunnighet i detta yrke leder till att folk inte ser eller förstår skillnaden på vad som är skrivet av ett troll och vad som är sant.

”Det fanns en tid då de flesta trodde att det majoriteten valde att tro på var nära sanningen. Det fanns också en tid då majoriteten trodde att jorden var platt. Majoriteten lider av okunskap. Det handlar om att inte ha fått ta del av de metoder av utvärdering som är väsentligt för att kunna ta ett beslut på rätt grunder.” -Jacque Fresco – A modern-day Da Vinci

Du förstår, om de hellre lyssnar till en anonym källa på ett internetforum än att lyssna till dig så tror jag ärligt talat inte att de ska vara med på din resa. Vi gör alla våra val i livet, vi utvecklas och väljer vem vi lyssnar till.

Den verkliga frågan är varför massorna har hjärntvättat oss att tro att någonting utanför ett vanligt jobb måste vara olagligt. Vill du veta varför media KONSTANT talar om negativa saker? För det är det som får massornas uppmärksamhet.

Massorna har programmerats för att hitta de negativa sakerna om allt som kan vara positivt. Det är ganska genomtänkt av de krafter som har ett ekonomiskt intresse av att hålla oss kvar där vi är men det är ett helt annat blogginlägg.

2 Comments

Leave a Reply