Skip to main content

Mycket av det du kan hitta på nätet är skrivet av människor som inte sitter på sanningen och så länge vi köper kvällstidningarna när det står negativa saker på löpsedlarna så kommer det fortsätta vara så. Kritiker uttalar sig ofta om saker de inte vet så mycket om och då låter det ganska klumpigt.

”Den ultimata okunskapen är att avvisa något du inte vet någonting om, samtidigt som du vägrar att undersöka ämnet.” -Okänd

De flesta hamnar i försvar eller tvivel när någon säger att de har läst något negativt på nätet. Eftersom du jobbar i eller med ett företag så finns det negativa saker på Google. Antingen är det någon som är missnöjd med någonting, någon som får uppmärksamhet genom att göra det eller så handlar det om att de har någonting annat att marknadsföra. Många förstår inte det och det är på tiden att någon belyser det. En bra fråga är ”Är det en saga eller är det sanning?” – Låt mig återkomma till det.

Inspirationen till dessa inlägg om troll och kritiker kommer från Ray Higdon (länk) och jag uppskattar vidare hans sätt att hantera den här invändningen i rekryteringsmöten: ”Jag såg någonting på Google om er och det var inte positivt…” – ”Ja, bra. Jag tänkte vi skulle prata om det. Jag måste ställa en fråga: Är du så lättpåverkad av människor du inte känner som har en åsikt som inte stämmer överens med vad du ska göra så tror jag inte att det här kommer att fungera för dig.”

Oavsett vad du vill göra i livet så kommer du få mothugg. Alla kommer inte älska det du gör. Antingen så anpassar du dig hela tiden till alla andra och kommer därmed aldrig att komma framåt, eller så får du stå upp för någonting.

Nyligen satt jag i möte med en person som hade hört mycket negativt om en verksamhet som fanns på 90-talet. Jag frågade nyfiket varifrån informationen kom eftersom jag känner folk som jobbade med det då men det kunde hon inte svara på. Senare när vi (jag) väl grävde i det visade sig att det var åsikter baserade på felaktiga grunder och hade ingen verklighetsförankring. Hon hade hört sagan, men hon hade inte hört sanningen.

Allt var alltså en tolkningsfråga så det hon var arg över var helt enkelt inte sant. Det där fick mig att tänka till. När jag hör någonting ska jag alltid ställa mig själv frågan: ”Är det en saga eller är det sant?

Världen är full av människor som älskar att grotta ned sig i saker som inte nödvändigtvis behöver vara sant. En del tycker om att skapa drama, andra är avundsjuka eller gillar konspirationsteorier. Själv står jag inte i fönstret och blir provocerad av att grannen har en ny bil och bestämmer mig för att han jobbar svart, jag tar hellre en lunch med honom för att inspireras av hans framgångar.

Även om jag kan gå igång på provokation så hörde jag från en coach för många år sedan att oavsett vilken relation det handlar om så behöver du ibland ställa dig frågan: ”Vill jag ha rätt eller vara lycklig?”. Orrin Woodward säger det också väldigt bra, ”Jag vann alla argumentationer men ingen ville jobba med mig.”

Jag såg ett citat för en tid sedan ”Att argumentera med vissa människor är som att spela schack med en duva. Det spelar ingen roll om det är du som vinner, de kommer ändå välta omkull en del pjäser, skita på schackbrädet och skutta runt som om de vunnit.”

Idag kan du googla på vad som helst och få fram att det är en bluff för att outbildade människor tror det. En del behöver lära bort det de trodde de lärt sig av Google innan de kan ta till sig sanningen och en del vill inte ens veta.

”There is no success peak that you can reach where you don’t have haters or people that believe you shouldn’t be where you are.” – Ray Higdon

För varje gång du eller någon du känner läser skvallerforum så har trollen vunnit och sagan växer. Tänk på indianhövdingen som berättar för barnbarnet att alla har två vargar inom sig, en god och en ond. Vem vinner? – Den du matar.

Sanningen är den att folk blir inte negativa av direktförsäljning, de blir det av direktförsäljare. Människor som kommit in i verksamheten på fel sätt och gör tokiga saker (utanför systemet på grund av bristande utbildning) påverkar oss alla negativt. Vi har ett ansvar att utbilda oss själva och andra, samt att gå ut och visa att det goda alltid vinner.

Håll dig till sanningen. De kommer inte komma ihåg hur snabbt du växte, de kommer komma ihåg hur väl du byggde. Art Jonak sa på Mastermind Event i Orlando i höstas: ”Utgå ifrån att alla möten du sitter i blir inspelade och kommer att användas mot dig i rätten.”

”Be so good they can’t ignore you.” – Steve Martins

 

2 Comments

Leave a Reply